bloggtorka...

Jag har noll lust att blogga just nu. Jag menar vem vill läsa vem jag dricker kaffe med? Och vilken vecka jag är i? Ni som är/har varit gravida vet ju typ vad som händer, och ni som inte är det och aldrig har varit det skiter väll i det? Så jag tar paus nu för ett tag tror jag...

Puss puss

v.14

Jaha ja, då är man inne i v. 14 (13+3). Då ör det "bara" 186" dagar kvar till beräknat förlossningsdatum...

Annars flyter livet på som vanligt. I Fredags var jag hos Emma hela dan. Jonna och Rebecca kom dit oxå. Och självklart alla barn... Sen åkte jag och Fredrik till Jessica och Isabel för att äta middag och spela nintendo wii. Det var en jätte trevlig kväll :).

Igår var jag på Riverdance med mamma och mormor. Efter det bjöd Veronika och Magnus mig, Fredrik, Karin och Robert på middag. Dom hade gjort massa goda pajer. Sen spelade vi spel. Nåt nytt TP. Jätte roligt! Jag hade min piggaste kväll på länge, och var vaken ändå till kl 1 (!). De ni...

Idag ska vi åka till Kim och Laura och titta på lilla Liam. Har inte gjort det ännu. Har ju varit förskyld mest hela tiden.

Ikväll blir det bingo-lotto hos Veronika och Magnus... Hoppas jag vinner massor...

Ska lägga mig på soffan en stund nu och glo på tv.

Puss puss

*gäsp*

Sitter på jobbet... Det är lugnt här. Slutar typ om 2 timmar eller nåt. Seegt, men det ger pengar och det är ju inte fy skam att kunna sitta och surfa på nätet mot betalning ;).

Jag ska bli mamma!

Efter jobbet ska jag bara åka hem och slappa på soffan är mina planer. Jobbar imorgon oxå, men lyckades fixa till så jag får börja en timme senare :), så jag börjar 10.15... Skönt!

Måste jobba nu.

Puss

v. 13

Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.



Ja ni... Det känns fortfarande så overkligt. Jag ska bli mamma! Och Fredrik ska bli pappa! Magen börjar kännas lite svullen... Illamåendet är bättre, men finns där fortfarande. När ska tröttheten ge sig?



Ska hoppa in i en dusch nu och sen röjja lite här hemma efter gårdagen, som var jätte trevlig.

Puss puss

RSS 2.0