Slappardag

Fundrerar starkt på att bara slappa hemma idag. Men jag känner mig själv så väl, så vi får väll se hur det går med det... Blir ju så rastlös...
Lånade en film av Emma igår som jag ska se tänkte jag. Kanske skriva en lista på vad vi ska ha köpt om typ 20 veckor när det är beräknat att bebis ska titta ut. Mycket har vi ju redan fått. Vad behöver man ha??

Ska äta lite frukost nu.

Puss

Soool

Ja, tänk att solen skiner idag... Jag blir så himla glad :).

Nu har jag precis ätit klart min frukost och ska föna håret för att sen bege mig hem till Emma...

Tänkte bara "kasta in" en bild på den enormt stora mgen. Jag tycker att det ser ut som bebisen ligger så högt upp?!



Vad tror ni? En tjej eller kille?

Puss puss

v 20

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Befruktning skedde ca 2009-10-25
Du har gått 19 fullgångna veckor och 0 dag(ar)
Men du är i 20:e veckan
Du är i 5:e lunarmånaden av 10/ 5:e graviditetsmånaden av 9
Du har gått 133 dagar av 280
Och har ca 147 dagar kvar till förlossningsdagen
Förlossningsdag ca 2010-07-19


Tänk att jag har gått halva tiden om en vecka. Inte konstigt att magen syns... Har inte kännt nåt ännu, förutom typ en bubbla ibland. Bebis eller gaser? Har aldrig kännt så förut...

Ska komma på hur man lägger in bilderna från kameran i datorn så ska ni få se magen...

Puss puss

Go´morron

När ska man få vakna till sol och lite värme? Jag vill! Är det för mycket begärt?? Var precis nere och startade bilen så den är varm när jag ska åka om typ 45 min. Näsan frös ju till is... Ni vet vad jag menar va? När man andas in och det känns som näsborrarna fryser ihop med varandra.

Sitter och glor på hockeyn nu. Finnarna är ju verkligen värdelösa idag :)... Ska åka på fotvård och sen handla mat. Efter det ska jag åka förbi Emma och dricka lite kaffe är det tänkt. Man kan ju inte stänga in sig pga kylan, även om jag skulle vilja det ibland...

Magen växer och växer. Helt sjukt. Sen det började synas så blir den typ större för varje dag som går... Fredrik fick köpa mamma jeans till mig i Lördags. Jag har lånat jeans av Emma och Veronika, men höfterna har blivit så breda så dom sitter åt just över höfterna... Ska väll fota magen nån dag och lägga ut här på bloggen så ni får se vad jag menar...

Jag är hungrig, men har ingen frukost hemma :(. Får väll stanna och köpa nåt på vägen till forum.

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och kolla face-book. men ett litet inlägg fick ni iallafall.

Ha det bra sötnosar.

Puss puss

Bilder på mammas hjärta








v.19

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.




Var på ultraljud igår. Hur häftigt som helst! Fick med mig massa fina bilder hem :). Tänkte lägga upp en bild här, men bloggen verkar inte vilja som jag... BF blev iallafall flyttad från 15: de till 19: Juli...

Nu ska jag ge Novalie mat, är hos Emma.

Puss puss


v. 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

back in buisness...

Ja, iallafall med ett inlägg tänkte jag :).

Här rullar allt på. Magen växer :). Vi fick höra hjärtljudet i Måndags, vilket var helt obeskrivligt. Faan vad häftigt. Tror att jag verkligen insåg att det bor nån i min kropp. Fast helt 100 har jag nog inte fattat det...

Vilket j-vla skitväder. Jag är trött på den förbannade vintern nu. Det räcker! Ge mig sol och värme...

Jag insåg nu att jag kanske inte hade så mycket att skriva. Eller det är klart, jag skulle ju kunna mala på om krabaten i magen och hur mycket mage ch tuttar har växt. Förresten, min mage kurrar mycket mer än förut... Är det bebisen???

Puss puss

RSS 2.0